Möt våra företagare: Jeanette och Thomas på Torparladan

Aprilvädret visar sig från sin bästa sida när vi anländer till Torparladan som ligger strax efter Gimgölskylten på väg mot Julita längs 214. När vi svänger upp på gårdsplanen kommer en bil till, också den med läppebor som velat ta en liten utflykt.

Vi möts av blomsterprakt och sköna ting, både för trädgård och hem. Butiken är smakfullt inredd och det är lätt att få en överblick av vad som finns.

Jeanette Hedman och Thomas Karlsson köpte torpet Gustavsberg, som är från 1800-talet, i mars förra året och startade därefter sin renoveringsresa. Torparladan har blivit andningshålet för Jeanette som till vardags drivet eget företag med ett 60-tal anställda inom byggnadsställningar i byggbranschen. Men hon är också utbildad trädgårdsmästare och har jobbat inom den sektorn, bl.a. med anläggning av trädgårdar.

Sedan tidigare har sambon 3 barn och Jeanette 2. En har flyttat hemifrån. Hemma är än så länge södra Stockholm men på helgerna bär det av till Sörmland och till Gustavsberg. Planen är att så småningom flytta ut på heltid.

– Hur väljer du ut vad som ska säljas i Torparladan?
– Jag utgår ifrån saker som gör mig glad, säger Jeanette och fortsätter; de ska ge en torparkänsla, återbruk är bra men jag köper också in nya saker om de passar in. Åker själv på loppisar och handplockar tingen som jag sen för in i rätt sammanhang.

– Min sambo stoppade mig från att sälja från huset då jag både sålde våra sängbord och köksstolarna, säger Jeanette och skrattar.

– Genom butiken lär jag känna människor i närområdet, vilket nästan är omöjligt annars i dessa pandemitider. Resanmmed butiken är att få träffa människor.

Torparladan kommer att vara öppen under helgerna och lite extra då och då fram till september.

Kontakt

Butiken hittar du i Gimgöl Gustavsberg, 643 98 Julita. Mer information om Toirparladan hittar du på deras Instagramkonto eller Facebooksida.

Text:
Karina Veinhede