Det är i Läppe det händer

Evenemang

Här har vi försökt samla det som händer i och kring Läppe. Främst de aktiviteter som Byalaget Kreativa Läppe är arrangör eller medarrangör till.

Evenemang i Läppe

Under året arrangerar vi både återkommande och spontana evenemang. Mer information om respektive evenemang kommer löpande publiceras under Aktuellt, via anslag på våra anslagstavlor och på vår sida på Facebook.

Kaffe med kunskap

Måndagar ojämna veckor mellan klockan 18.00-20.00 träffas vi på Sjöstället för kaffe med kunskap. Varje möte har sitt tema och olika föreläsare/gäster. Under sommaren har vi uppehåll och vi startar igen med höstens första Kaffe med kunskap den 22 augusti.

Pubkvällar

En gång i månaden arrangerar vi pubkvällar på Sjöstället. Håll utkik efter anslag och information här på webbplatsen när nästa pubkväll äger rum. Det krävs att man anmäler sig innan och att man är medlem i byalaget för att kunna komma.

Damruset

En gång om året arrangerar vi Damruset – ett tillfälle för alla Läppes damer och deras dambekanta att träffas och ha trevligt tillsammans för en kväll. Du tar själv med dig det du vill åta och dricka, porslin och glas. Byalaget ordnar bord, stolar och grill. Årets upplaga är den 20 juli.

Loppis och kuriosarunda 30-31 juli

Årets Loppis och kuriosarunda äger rum sista helgen i juli. Mer information kommer löpande här på webbplatsen. Om du själv vill delta med försäljning är anmälan öppen.

Träff med nyinflyttade

Varje sommar bjuder Byalaget in till en träff för alla nyinflyttade och alla som köpt sommarställe i Läppe. Träffen brukar vara under juni månad.

Läppedagen

Den första lördagen i juli varje år arrangerar vi Läppedagen.  En dag med försäljning av mat, hantverk, blommor samt loppmarknad med mera. Det brukar vara runt ett 30-tal utställare på plats. Läppedagen var på grund av Covid-19 inställd under 2022 men vi satsar på att arrangera dagen under 2023. Mer information kommer finnas här på webben.

Om det saknas något i evenemangskalendern så är du välkommen att höra av dig till oss.

Inbjudningar och nyheter

Här har vi samlat de inbjudningar som gått ut till olika evenemang. Här finner du information om både kommande och genomförda evenemang.

Seniordag med minimässa

Seniordag med minimässa

4 oktober är det seniordag med minimässa i Vingåker. Det kommer finnas gemensam transport till och från Läppe.

läs mer
Dags för storting

Dags för storting

Vingåkers kommun bjuder in till storting den 4 september. Träffa kommunens verksamheter, barnaktiviteter, smakprover med lokala råvaror och provsitt brandbil.

läs mer
Pubkväll 2 september

Pubkväll 2 september

Medlemmar är välkommen på pubkväll den 2 september. Klockan 18:30 srar vi igång. Plats: Sjöstället. Välkommen!

läs mer
Loppis och kuriosarunda 2022

Loppis och kuriosarunda 2022

Uppdaterad med årets karta! Helgen 30-31 juli är det dags för årets Loppis och kuriosarunda här i Läppe. Försäljningen är öppen mellan 10:00-15:00.

läs mer
Utomhusbio i Läppe 10/8: Dag för dag

Utomhusbio i Läppe 10/8: Dag för dag

Nu är det dags att boka in ett biobesök i kalendern! 10:e augusti visar vi filmen Dag för dag vid Sjöstället. Filmen är gratis – tag med dig något att sitta på. Försäljning av dryck och snacks finns!

läs mer