Den 4 februari inleddes arbetet med att få fram en vackrare vy av Hjälmaren från rastplatsen vid Rv 214 mot Julita, Vingåkers kommuns landskapsarkitekt Laura Bende besökte oss vid rastplatsen och berättade om regelverket. Vi fick intressant information och ett positivt bemötande. Arbetet har utförts av markägarna, Eva Rundqvist från byalaget samt trädbeskärare Hasse Frölund.

Trädfällning och bortforsling av trädrester och sly utfördes av Leif Karlsson från Vingåker i samarbete med Daniel Asplunds åkeri. Kranen på lastbilen hade en räckvidd av 29 m och var försedd med såg.
Byalaget har bidragit till del av kostnaden för trädfällning och bortforsling.Arbetet avslutas med städning av slänten ned mot sjön torsdag v 8. I slänten finns allt tänkbart dumpat såsom många slitna bildäck, delar av en motorcykel, fälgar och en stor mängd ölburkar, cigarettfimpar, snuspåsar, plastförpackningar mm.

Anslagstavla och informationstavla om Hjälmaren

En av byalagets nya anslagstavlor kommer att placeras vid rastplatsen. Karina Veinhede arbetar för att vi ska få en glasemaljerad whiteboardtavla med text om Hjälmaren och öarna. Vingåkers kommun och Sörmlands museum kommer att bli kontaktade.

Vi har också en önskan om ett par fastmonterade askkoppar. Ett roligt och lärorikt samarbete har nått sitt mål.

Text och foto:
Eva Rundqvist