Franska visor i Bussgaraget den 10 december

Jo då. Till slut blev det en julvisa – O helga natt på franska, som fick avsluta den magiska viskvällen i Bussgaraget i Läppe. Gabriella sång och Olle gitarr, underhöll publiken i det fullsatta Bussgaraget.

Vanligtvis sjunger och spelar de bägge artisterna jazz. Men nu var det visor som gällde och det här var duons andra uppträdande med franska visor. Självklart fanns både Edith Piaf och Jacques Brel på repertoaren. Och två visor på texter på svenska av Tommy Körberg hade smugit sig in, men musiken var så klart fransk.

Till vardags studerar Gabriella Bartoletti till musikterapeut på Musikhögskolan i Stockholm. Olle Tuvlind arbetar som gitarrlärare och är gitarrist i två grupper. Och genom gemensamma vänner fick de kontakt med Bussgaraget.

Läppes egna kulturscen, Bussgaraget, hade för kvällen förvandlats till en fransk bistro med en scen som medgav en härlig publikkontakt. De bägge ägarna av Bussgaraget, Jörgen Bennehall och Anna Eriksson, har lagt ner mycket tid och arbete för att förvandla det gamla garaget till en konsertlokal med professionellt ljud och ljus. Både artister och publik var nöjda med resultatet.

När kvällen så småningom tog slut och det var dags att ge sig hem i den krispiga vinternatten, var vi många som gnolade på någon av de franska visor vi fått till oss.

Text och foto:
Dag Calminder