Börje Sandberg, Anders Boman och Kerstin Åkerstedt. Foto: Rose Marie Hellén 

Arbetet är igång

En viktig person och funktion i vårt arbete är arkitekten. Vår arkitekt heter Kerstin Åkerstedt, arkitekt på Arkitektur och Byggnadsvård i Örebro. För ett tag sedan träffade Anders, Börje, Karina och Rose Marie från oss henne för ett första möte. Efter att ha gett henne en övergripande bild av våra planer gick vi runt på tomten. Hon gillade verkligen våra planer och såg stora möjligheter att förverkliga dom på tomten. Hon kom med många bra idéer för att anpassa våra planer både estetisk och praktiskt och för att ta till vara den fantastiska tomten på bästa sätt.

Sedan dess har hon varit tillbaka på den tilltänkta tomten med en kollega. Syftet var att med en drönare fota av området och tomten från alla tänkbara vinklar. Hon hade funderat mycket på vårt projekt och ett alternativ till vår ursprungstanke skulle kunna vara att dela upp lägenheterna i flera hus istället för de 3 bostadshus vi tänkte. I stället för hus med 3 lägenheter i varje till 1 och 2 lägenhetshus.

Nya byahuset som vi hade tänkt oss som en rektangel föreslog hon att vi där skulle förskjuta några moduler* för att få huset att smälta in bättre i omgivningen.

Vi ser nu med spänning fram emot att få se Kerstis förslag och kommer självklart att publicera bilderna här på webben så fort det går.

Text:
Anders Boman

* I vår plan så tänker vi oss att bygga nya byahuset av moduler som tidigare varit skolor t.ex. för att hålla nere kostnader men utan att ge avkall på standarden. Det finns idag en stor marknad för begagnade modulhus till fördelaktiga priser.