Lite av varje sedan sist

Ett annorlunda år har gått i coronas tecken. Vi har lärt oss att hålla avstånd, hålla i och tvätta händerna. Munskydd har blivit en accessoar. Det har också inneburit att vi har vistas mycket mer ute när vi ska träffas vilket ju är positivt. För att kunna göra det på ett trevligt sätt behövs fler mötesplatser.

Grillplats i Brukskvarn

En sådan är en grillplats med tak uppe vid Brukskvarn mellan gärdena som vi jobbar på att förverkliga. En grillplats finns nere vid badet men det är inte alltid vädret tillåter att man använder den när det är kallt och blåsigt.

Nya anslagstavlor

Våra anslagstavlor är under uppbyggnad. Vi får hjälp av arbetslaget på Viadidakt att tillverka dem, tack för det! I vår kommer de att sättas upp runt om här i Läppe.

Vi jobbar digitalt

Många av oss har lärt sig att ha möten via Teams. Inte alls som fysiska möten men det fungerar. Det är så byalagets styrelse har sina möten sista onsdagen i varje månad. Är det något du vill att vi ska ta upp kan du maila mig på veinhede@gmail.com. Det är också så arbetsgrupperna för byahus och boende träffas och vill du nå någon där går det bra via 77boman77@gmail.com. Anders Boman är ordförande för den arbetsgruppen.

Det är också via Teams som vi har våra möten med kommunens representanter. Nu senast i fredags då vi diskuterade förutsättningarna att kunna hyra bastuhuset i avvaktan på att Länsstyrelsen beviljar vår strandskyddsdispens. Läs den medföljande slurapporteringen som ni fått i era lådor tillsammans med Läppebladet. Vi kommer att gå vidare med projektet i en ny ansökan till Leder Sörmland. Än finns det mycket att ta reda på. T.ex. Hur Trafikverket förhåller sig till byggnation närmare än 30 meter från riksväg 52. 52án trafikeras av miljöfarlig last, många på väg till Sakab i Kvarntorp. Kanske dags att aktivera förbifarten runt Läppe, en planering som gjordes 1980/90 av kommunen.

Trafikkameror

På tal om Trafikverket; vi fick våra kamerastolpar uppsatta under 2020 men inga kameror. Det beror på att man ännu inte har tillgång till el vilket är konstigt då den kamera som placerades i backen från Vingåkershållet räknat fick just den placeringen för att det fanns tillgång på el där och inte där byalaget hade velat placera kameran. Ja hur man än vänder sig har man svansen bak.

Årsmöte 19 juni

Nu ser vi fram emot att vaccineras så att livet så småningom kan återgå till det mer normala.
Vi hoppas kunna ha ett årsmöte i föreningen utomhus den 19 juni. Skriv in det i era kalendrar. Kallelse och handlingar kommer tidigast fyra veckor innan och senast två. Till dess, njut av vårsolen!

Text:
Karina Veinhede