Syrenvägen – en föreställning om lögner, fördomar och våra älskade sommarstugor

Syrenvägen presenteras av Scenkonst Sörmland och är en nyskriven pjäs av Anders Duus. Regi Sara Giese.

Längs Syrenvägen ligger sommarstugorna som ett pärlband. Här påtas i trädgårdar, grillas och klipps gräs. Humlor surrar, snart slår rosorna ut och kanske håller vädret i sig till midsommar?

Men bakom fasaderna pågår både små och stora dramer. Freddan lyckas inte berätta för sin dödssjuka mamma att stugan redan är såld. Annalina försöker tappert få sin unga flickvän att älska en plats hon inte varit med och valt. Kenneth drunknar under det ideella arbetets aldrig sinande börda, medan hans fru gör fula grimaser bakom hans rygg. Therese går i ide efter ett tufft år. Och när en ny familj flyttar in, som varken ser ut eller beter sig som områdets normer säger att man ska – då sticker rädslan för det främmande upp sitt fula ansikte på Syrénvägen.

Snart passeras gränser, och saker sägs och görs som är svåra att ta tillbaka.

Syrenvägen är en formstark föreställning som med humor, drama och igenkänning vill berätta om blicken på det främmande. Det handlar om ärlighet och feghet, om de välvilligas flathet – och om våra älskade trädgårdar, blommor och semesterprojekt.

”Anders Duus har skrivit en mycket rolig och träffande text med en dialog som i varje stund ligger ”bra i munnen” på de tre skådespelarna, förstärkta med en fiollirare som också bidrar till att ”Syrenvägen” blir till något av det bästa Scenkonst Sörmland satt upp på länge”

”Syrenvägen ger något att fundera över långt efter att de välförtjänta applåderna klingat av.”

Båda citaten ur Eskilstuna Kurirens recension, 2022-10-08. Mer information om föreställningen finns på Scenkonst Sörmlands webbplats.

Datum, tid och plats

Datum: Lördag 5 november
Tid: 19:00-21:00 inkl paus
Plats: Bussgaraget längs väg 214

Biljetter

Pris: 200 kronor. Pensionärer/studerande: 100 kronor. Fri entré upp till 18 år
Bokning av biljetter: Dina biljetter bokar du via e-post till veinhede@gmail.com
Betalning: Sker via swish till Byalaget Kreativa Läppe: 123 231 94 99.

Arrangör är Byalaget Kreativa Läppe tillsammans med Bussgaraget.